Történetünk

Már régóta szeretnénk vendéglátással foglalkozni, és valami különlegeset, izgalmasat kitalálni, reméljük ez sikerülni is fog.

Mivel felmenőink visszamenőleg 140 éve a hentes szakmát űzték, és családunk jelenleg is húsüzemmel rendelkezik, nem volt kérdés, hogy mi lesz a fő alapanyagunk.

Egy finom kolbász, egy zamatos sonka gondos fűszerezése, pácolása nem sokban különbözik egy jól elkészített fogástól. Az ízletes étel titka a minőségi, friss alapanyag, amely megbízható forrásból származik, és mi kiváltságos helyzetben vagyunk sok vendéglátóssal szemben.

A férjemmel mindketten nagy ínyencek vagyunk, szeretünk kipróbálni új ételeket, hogy aztán a mindennapokban visszatérhessünk az alapokhoz. A kedvencem ugyanis az édesanyám főztje, és ahogyan a nagymamám készítette régen a vasárnapi ebédeket. Már a hét közepén azt találgatta a család, hogy mit eszünk hétvégén. Később, amikor elkerültem egyetemre a vasárnapi nagycsaládos ebédek hiányoztak leginkább. Már akkor megfogadtam, hogy, ha majd “nagy leszek”, és a saját lábamra állok, olyan éttermet nyitok, ahol a családunk kedvenc ételeit főzik.

Öseim mészárosok voltak, az asszonyok pedig igyekeztek a kedvükben járni. Így otthon a mészárosok kedvencét főzték nap mint nap. Innen ered az ötlet, hogy „mészárosok konyhája” néven indítsunk egy olyan kis étkezdét, modern nyelven bisztrót, ahova, ha Bandi tatám betérne és enne egy finom marhahúsos szendvicset, mind a tíz ujját megnyalná utána.

Egy olyan bisztrót szerettünk volna nyitni, ahol egyszerűen jól érzi magát az ember, és jót eszik elfogadható áron. Vendégeink számára akár reggelire, ebédre vagy vacsorára térnek be hozzánk, ugyanazt a minőséget tudjuk garantálni, és igyekszünk ötcsillagos kiszolgálást nyújtani.

Hajdani receptek, régi ízek, nosztalgikus érzések, omlós húsok, roppanós köretek, emlékeket idéző illatok, ez már nem csak az ételről szól, hanem sokkal többről. Egy olyan vendéglátóegységet szerettünk volna, amely mindezt magában foglalja. Ehhez egy olyan szakembert kerestünk, akivel egy hullámhosszon vagyunk, és akivel olyan menüt tudunk összeállítani, amely különleges, de mégis ismerős. Náday Egon mesterszakács rá tud érezni, hogy, mire van igénye a mai kor emberének. Csapatunk tagja az üzlet vezetője, Farkas Endre, aki fizikailag és szellemileg mindig azon dolgozik, hogy a bisztró jól működjön.

Ételeink

Ételeinket erdélyi tradicionális receptekből merítettük, viszont újragondoltunk néhányat

Természetesen fő kínálatunkat a hús és az ebből készült specialitások képezik. Vannak olyan húskészítményeink, amelyeket 2-3 hétig pácolunk, majd 5-6 órán keresztül sütünk.

A klasszikus fogások mellett “street food” jellegű szendvicseket és egyéb különlegességeket kínálunk, amelyeket akár menet közben is el lehet fogyasztani. Nem feledkeztünk meg a levesek, saláták és desszertek kedvelőiről sem, ezekből is ízletes fogásokat találtunk ki.

Ételeink egyszerűek és ízletesek. Garantáljuk, hogy felejthetetlen élményben lesz része.

Alapanyagok

mindenből a legjobbat

A vendéglátás sikere abban rejlik, hogy milyen alapanyagokat használunk. A friss és minőségi hozzávalók érdekében mi beszerzéskor mindenekelőtt a helyi termelőkre szeretnénk támaszkodni.

A friss zöldségeket és gyümölcsöket a nyárádmenti őstermelőktől és a piacról vásároljuk. A hozzávalókat gondosan válogatjuk meg az adott évszaknak megfelelően.

Szerencsére környékünkön kiváló tejtermékeket készítenek, amelyek ízvilága jellegzetesen erdélyi. Mi a mezőpaniti Therezia sajtgyár, valamint tekerőpataki és torockói termelők sajtjait és egyéb termékeit használjuk.  

A hús adott, hiszen a Petry-minőséget garantálja a másfél évszázados múlt. Különleges pácolással készülő hússzeletek, hosszan érlelt növendékhúsok, természetes fűszerekkel készült szószok, füstölt finomságok, ezt csak úgy lehet a legjobban csinálni, ha a minőségi alapanyag adott.

Gyerek- kutya - bicikli- barát hely

Gyerekek számára próbáljuk biztosítani a feltételeket, amennyire a hely mérete megengedi. Azért nem kell aggódni hogy bárki kinézi ha asztala körül több étel van már, mint az asztalon, mert szívesen takarítjuk össze a kis lurkók termelését. Gyerekszéket néhányat biztosítunk, és pelenkázni is betérhet hozzánk.

Kutyáját amennyiben a többi vendéget nem zavarja és kezelhető, magával hozhatja.

Támogatjuk a biciklivel való közlekedést, ezért a biciklisek számára parkolót alakitottunk ki.

nálunk van a te reggelid, ebéded...

Kapcsolat
Látogass meg
  • Hétfő Kedd 9:00 - 22:00
  • Péntek 9:00 - 22:00
  • Szombat 11:00 - 00:00
  • Vasárnap - zárva
Butcher's Kitchen - bistro -
  • Románia, Marosvásárhely, Rózsák tere 13.
  • Mob: (+4)077 1462591
  • office@bkbistro.ro